”Om du funderar på om du behöver kostrådgivning så behöver du kostrådgivning.”

LICENSIERAD KOSTRÅDGIVNING

Kostrådgivning är bra för alla som påverka sin hälsa i rätt riktning. För den som på ett naturligt, medicinfritt sätt vill optimera sin hälsa. Det kan vara till stor hjälp vid ex övervikt/undervikt, hormonella besvär, medicinska diagnoser, magproblem, trötthet, ledbesvär, diabetes, dåligt immunförsvar, dålig hy. Även vid psykisk ohälsa, föräldrar till barn med diagnoser eller viktproblem. Vid sockerberoende eller om man vill maxa sina träningsresultat och fitness.

Innan första konsultationen fyller man som klient i en hälsodeklaration. Detta för att få en bakgrund ang. matvanor,träningsvanor och livsstilsvanor. Vid första besöket gås detta igenom, vi pratar mål och vad man som klient vill uppnå. Man ser till varje individs förutsättningar och möjligheter. Vi kollar över träningsfrekvens, livssituation i övrigt för att hitta rätt upplägg för just dig.1B3CDCE1-C152-4CB0-821D-A35BF6A50A1B

Vid kostomläggning rek. jag oftast att man börjar med en sk omställningsfas på c:a fyra veckor. Den kan se lite olika ut beroende på klientens behov och bakgrund.Syftet är att ställa om metabolismen i kroppen. Förmå kroppen att välja fettsyror istället för glukos som bränsle. Det är ett stabilare bränsle som vi har större depåer av, oavsett startvikt. Man får ordning på blodsockret, slipper bergochdalbanan, blir av med sötsug och kalibrerar aptiten. En slags detox (avgiftning), där man får in exakt vad man behöver i bränsle och näringsväg. Det minskar även den oxidativa stressen i kroppen. Under omställningsfasen lär man sig mycket om kosten och kroppens reaktioner. Hur mår jag när jag äter detta? Vad har jag för ätbeteende? Ofta, sällan, mycket eller lite? Det är viktigt att man som klient känner att man får med sig kunskap utöver sitt kostprogram.

VARFÖR vi äter som vi gör, vilket syfte…

I början brukar det vara lagom att ses varannan vecka för att stämma av hur allt fungerar, göra ev justeringar osv. Desto tryggare man blir med kosten kan man dra ut på tiden mellan besöken, när man känner att man har lite koll. Den första tiden rek jag även att man kostregistrerar, dvs antecknar allt man äter och när för att både jag som kostrådgivare och klienten ska kunna följa upp att man får i sig det man behöver.

Extra viktigt om man känner sig väldigt ”grön” på Lågkolhydratkost. Det dyker upp frågor på vägen och självklart får man mejla mig mellan besöken. Jag lovar att svara inom 24tim.

Priser

1 konsultation/rådgivning
695 SEK

3 konsultationer/rådgivningar
1950 SEK

6 konsultationer/rådgivningar

3600 SEK

 

MATANALYS

När man kört ett tag och känner att man har koll på läget, inte direkt behöver mer kostrådgivning men vill jag kollar över kosten så finns det ett alternativ som kallas matanalys.

Man kostregistrerar under 1 vecka, mejlar till mig, jag tittar på det, tipsar om ev förändringar och justeringar och svarar inom 48tim.

Pris
350 SEK

 

KONTAKTA MIG